Tijdelijke transporttoeslag

 

Door de enorme vraag naar producten uit verre Oosten tijdens de Corona crisis zijn er bijna géén containers te krijgen voor het transport over zee. De druk is op de transportsector en onderdelen fabrikanten enorm toegenomen.

 

De prijzen van de containers vanuit heel Azië zijn explosief gestegen. Dat heeft te maken met de zogenaamde blank sailings: het annuleren van de afvaart door de rederij. Daardoor worden prijzen opgedreven.
Daarnaast zijn er in Azië minder lege containers beschikbaar om goederen in te vervoeren, waardoor de vraagprijs voor de beschikbaarheid van de container stijgt.

 

Gevolg is dat de kostprijs per voertuig gestegen is en wij helaas genoodzaakt zijn deze door te berekenen middels een tijdelijke transporttoeslag die vanaf 28 juni 2021 verhoogd wordt/is;

Hoelang deze tijdelijke transporttoeslag zal gelden is nog niet zeker. NB : deze transporttoeslag geldt voor alle modellen en alle voorraad vanaf 28 juni 2021. NB 2: deze toeslag geldt niet voor onze e-bikes en scootmobielen. NB 3: voor 28 juni geldt nog de oude toeslag verhoging.